fallback

Пица, която се приготвя на 538 градуса

Bloomberg разговаря със собственика на веригата Chipotle за най-новата им пицария

06.10.2014 | 16:13 Автор: Виктория Крумова

Керъл Масал, Блумбърг:  Направена от свежи съставки, приготвено на момента брашно. И доматен сос, приготвен от цели домати, натрошена моцарела и нарязано на много тънки резени прошуто. Печена за 2 минути на 538 градуса. Това е разбирането на Chipotle за пица.

Стив Елс, Президент, Chipotle: Бих казал, че се справяме много добре. Пицата се разраства по-добре от Chipotle в ранните години.

Керъл Масал, Блумбърг: През 2011г., основателят на Chipotle Стив Елс, партнирайки си с признатият главен готвач Лаклан Петерсън и Боби Стъки – майстор-сомелиер отварят местен пица-ресторант за бързо хранене в Денвър, Колорадо. Целта – Неапол да дойде във вашия град. Този уикенд те ще отворят второто си заведение. Планове за по-нататъшно разширение се обмислят и в момента.

Искат да запазят храната достъпна както буротис, тако и гуакамоле, ставали вече доста известни.

Процентно спрямо продажбите, пицарията на Chipotle е по-скъпа от другите местни ресторанти. Въпреки това, цените са конкурентни. Пица "Маргарита", ще ви струва 5,75 долара, пица "Veggie" – 7,75 долара. Салата от 3,50 долара до 5,50 долара. Чаша наливно вино – 5 долара. В Chipotle няма хладилници -  храната е прясно-приготвена всеки ден. Както Steve Ells,  Patterson и Stuckey обръщат внимание на детайла.

Стив Елс, Президент, Chipotle: Можете да четете вестник през него.

Керъл Масал, Блумбърг: Всяка една пицария има слайсър за прошуто от северна Италия и уникална пещ.

Стив Елс, Президент, Chipotle: Това е пещ, която създадохме за да симулираме перфектното място и традиционна технология на приготвяне.

Керъл Масал, Блумбърг: Вие сте я проектирали?

Стив Елс, Президент, Chipotle:Да, ние сме я проектирали.

Керъл Масал, Блумбърг: Брашното се мели на място.

Стив Елс, Президент, Chipotle: Уредът за мелене на брашно е произведен ръчно в Австрия. По този начин искаме да направим всяка една пица по начина, по който е била правена преди 150 години.

Керъл Масал, Блумбърг:  Дори средата за суровото тесто е приоритетна.

Стив Елс, Президент, Chipotle: Това е стая, която симулира температурата и влажността на Неапол.

Керъл Масал, Блумбърг: Да бъдат прехвърлени тези детайли на новото място и да се спечелят нови пазари – това е предизвикателството. Ells прогнозира растеж близък до условията на финансовата сделка, но е ентусиазиран от ранните резултати.

Стив Елс, Президент, Chipotle: Чух доста хора да казват, някои от които са наши инвеститори и други, че пицата може да бъде по-голяма от самото Chipotle. Ако това се случи ще бъде страхотно.

 

fallback
fallback