Керълайн Хайд, Блумбърг: Деликатен дим сам, спагети в различни сосове – емблематични ястия от кантонската кухня, но за китайците седмицата е Златна – шанс наистина да се поглезите.
Тук, в луксозния „Хакасан“ в Лондон готвачите работят неуморно, за да се погрижат за китайския вкус и … китайските пари.
Близо половин милиард души ще напуснат домовете си, за да празнуват националния си празник - мнозина заминават в чужбина и във Великобритания харчат с 35% повече, в сравнение с миналата година.
Време е да се постигнат максимални печалби.
„Хакасан“ дори има специално разработено меню.
Но вероятно също толкова важно е и обслужването да бъде автентично.
А след като се нахраните получавате това – целувка.
Но не обикновена целувка, а златна, в която има шампанско и пукащи се бонбонки.
Тук всичко е доста екстравагантно.
Тон Чи Хуи, "Хакасан": Първо, бих исках да ви представя патица по пекински със специалния хайвер на „Хакасан“.
Приготвих тези 9 ястия и определих цена от 88 паунда на човек.
В китайската култура вярваме, че това е щастливо число.
Персоналът говори китайски, мениджъри, дори хората на рецепцията – хората чувстват мястото като свой втори дом.