Патица и хайвер - защо китайците харчат толкова много тази седмица

Bloomberg ни води в луксозния ресторант "Хакасан" в Лондон, за да ни представи автентично китайско меню, посветено на Златната седмица

06.10.2014 | 11:26 Редактор:
Патица и хайвер - защо китайците харчат толкова много тази седмица
Патица и хайвер - защо китайците харчат толкова много тази седмица

Керълайн Хайд, Блумбърг: Деликатен дим сам, спагети в различни сосове – емблематични ястия от кантонската кухня, но за китайците седмицата е Златна – шанс наистина да се поглезите.

Тук, в луксозния „Хакасан“ в Лондон готвачите работят неуморно, за да се погрижат за китайския вкус и … китайските пари.

Близо половин милиард души ще напуснат домовете си, за да празнуват националния си празник - мнозина заминават в чужбина и във Великобритания харчат с 35% повече, в сравнение с миналата година.

Време е да се постигнат максимални печалби.

„Хакасан“ дори има специално разработено меню.

Но вероятно също толкова важно е и обслужването да бъде автентично.  

А след като се нахраните получавате това – целувка.

Но не обикновена целувка, а златна, в която има шампанско и пукащи се бонбонки.

Тук всичко е доста екстравагантно.

Тон Чи Хуи, "Хакасан": Първо, бих исках да ви представя патица по пекински със специалния хайвер на „Хакасан“.

Приготвих тези 9 ястия и определих цена от 88 паунда на човек.

В китайската култура вярваме, че това е щастливо число.

Персоналът говори китайски, мениджъри, дори хората на рецепцията – хората чувстват мястото като свой втори дом.

Още по темата