fallback

Singer Porsche 911 - по-хубаво и от истинското

Bloomberg с репортаж за съживяването на класическите бижута

17.07.2014 | 10:44 Автор: Виктория Крумова

Singer Vehicle Design са написали "любовно писмо на 911". Тази малка работилница в Калифорния дава нов живот на класически автомобили. Реставрация и оптимизация преминава и Porsche 911.

Креативният директор и бивша рок звезда Роб Диксън разказва за майсторството, което се изисква в тази работа и за любовта си към класическите модели.

 

"Казвам се Роб Дикинсън и ние реставрираме и модифицираме стари Porsche 911.

Тази кола не е правена да изглежда поръчкова или "пипната". Тя винаги ще бъде Porsche 911 и всичко, което сме направили по нея, е изградено в тази посока и е обсипано с нашата страст и любов от едни лунатици тук, в Калифорния. Ние ценим и уважаваме това, което Porsche са направили.

Първият път, когато видях Porsche 911 бяхме на лятна почивка със семейството през 1970.

Мина покрай нас много бързо и издаде невероятен шум. Като 5-годишен, това ме заплени и ме вдъхнови до края на живота ми. Наричаме тази – нашата кола на Капитан Америка. Нашият клиент я искаше спортна, но същевременно и луксозна отвътре. Клиентите ни са доста различни и претенциозни. Имат деликатен вкус. И определено са господа и дами с финансови възможности. Нашите услуги започват от около $3800 и могат да достигнат повече от $50 000.

Опитваме се да оценим своята работа спрямо положените усилия и  страстта, с която се прави колата. Завършването на един проект отнема приблизително 8 месеца. Това, което правим тук, е нашият начин да поднесем адмирациите си на компанията, която обичаме, и да задържим тези коли на пътя, опитвайки се да ги направим малко по-добри от това, което са били преди 30 години. Да им дадем втори живот е огромна чест за нас.

Porsche 911 е страхотно и винаги ще бъде, защото не изразходва никаква енергия за това – просто си е такова".

 

 

fallback
fallback