Авиошоу

Събота от 16:00 часа
още

Авиошоу: Наследникът от бъдещето Bell V-280 Valor

Авиошоу от 17 септември 2016

17.09.2016 | 16:00
Авиошоу: Наследникът от бъдещето Bell V-280 Valor

В този епизод на Авиошоу от 17 септември 2016 водещият Александър Богоявленски разговаря с вицепрезидента на Bell Aircraft Corporation Винс Тобин инженерното чудо Bell V-280 - ледващото поколение на т.нар tiltrotor самолети - наследникът от бъдещето на V-22 Osprey.

Ще ви срещнем с още една жена-пилот на пътнически самолет.

Ще разберем какви са плановете за експанзия на Wizz Air от интервюто с търговския директор Джордж Михалопулос.

Гледайте целия епизод във видеото.


 

Пилотската професия е не само атрактивна и добре платена, но става и все по-красива с навлизането на все повече жени в кокпитите на съвременните пътнически самолети. Към средата на 2016 година световния недостиг на пилоти надхвърля 25000 души годишно, а съществуващите обучителни и тренировъчни центрове в света имат капацитет за не повече от 14 000 пилот-кадети на година.

Желаещите да практикуват професията са много, но все още недостатъчно. По-важното обаче е, че професията все повече и трайно се диверсифицира и занапред ще виждаме все повече дами в кокпита...

В предишния епизод ви показахме една от малкото жени-капитани на пътнически самолет, която долетя в София в кокпита на редовен полет на EasyJet от Лондон, с който пристигна и милионният пътник по линията на тази авиокомпания. Чуйте как Андреа Лицеск от Румъния е станала пилот.