fallback

Авиошоу: Авиокомпаниите в очакване на лятото

Засилва се ролята на Амстердам като европейски хъб

20.03.2016 | 16:00

В епизода на Авиошоу от 20 март 2016:

  •     Пресконференцията на Jet Airways в Амстердам, на която обяви полети до Торонто и Индия в партньорство с Delta и KLM. България Ер е интерлайн партньор на Jet
  •     Кап. Янко Георгиев, директор на България Ер за плановете на националния превозвач за летния сезон: дестинации и руски пазар.
  •     Какво има в Музея на авиацията на Терминал 1?

Пътниците на България Ер ще могат да летят до Торонто, Мумбай и Ню Делхи през Амстердам чрез интерлайн партньорството на националния превозвач в Jet Airways, съобщи основателят на най-големия индийски международен превозвач Нареш Гоял на летище Схипхол на 14 март 2016.

Амстердам става новият европейски хъб за Jet Airways.

През 2015 това летище постигна рекорд от 58,2 млн. пътници, които пристигнаха или излетяха по 132 междуконтинентални дестинации и 188 европейски дестинации. Това е 6% повече от 2014, с което летище Схипхол  се нареди сред първите три най-големи аерогари в Европа по ръст на пътниците.

"Летище Схипхол е портал към Европа във всеки един смисъл на тази дума", каза Нареш Гоял, основател и председател на Jet Airways

Новината бе съобщена на среща с представители на международната преса, специализирана в областта на авиацията и туристическата индустрия, в присъствието на Питер Елберс, президент и гл. изп. директор на KLM, Нат Пипер, ст.вицепрезидент за Европа, Бл. изток и Африка на Delta Air Lines, Йос Нийхюис, президент и гл. изп. директор на Schiphol Group и на кмета на Амстердам, Еберхард Ван Дер Лаан.

Българската общност в Канада и близките им в България вече ще могат да се възползват от интерлайн партньорството с Jet Airways за полети през Амстердам до Торонто чрез код шер договора на индийския превозвач с KLM и Delta.

"За нас е важно да увеличаваме мрежата от полети и да настъпваме към развити пазари.

Индия като цяло в момента е една от водещите държави на Изток с увеличаване на IT сектора си като цяло и не само. Като ниво на покупателни възможности и стандарт на живот. В следващите няколко години те ще бъдат забелязани не само от авиопревозвачите", каза кап. Янко Георгиев, директор на България Ер.

България Ер се готви за новите две дестинации - Лисабон и Аликанте, по които очаква увеличение на честотите.

"Следващите два месеца започваме опериране към тези две дестинации и се надявам това да доведе до увеличаване на честотите по тях, тъй като започваме с една честота седмично. Прогнозите ни са, че ще бъде гениран не само туристически трафик, което ще доведе до увеличаване на честотите през следващите месеци, надявам се", каза кап. Георгиев.

Гледайте цялото предаване във видеото.

 

 

fallback
fallback