Новата S-Class на Mercedes ще бъде изцяло хибридна

В компанията смятат да използват редови 6-цилиндрови мотори с обем 3,0 и и 2,9 литра в бензинови и дизелови варианти

07.01.2019 | 23:41 Редактор: Василена Василева
Новата S-Class на Mercedes ще бъде изцяло хибридна

Новото поколение на Mercedes-Benz S-Class би трябвало да дебютира през настоящата година, като това ще бъде изцяло хибриден модел. Освен това лимузината ще се предлага и в електрическа версия EQ S, съобщава Carscoops.

В компанията смятат да използват редови 6-цилиндрови мотори с обем 3,0 и и 2,9 литра в бензинови и дизелови варианти за своите хибридни агрегати. Ще има и модификация AMG с преработен 4,0-литров V8. Всички двигатели ще бъдат построени на обновена платформа MRA и ще се използват само за удължена версия на модела.

Флагманът на компанията от Щутгарт ще може да изминава до 100 км само на електричество. Той ще бъде оборудван с нова система за задвижване на четирите колела 4Matic с по-голям въртящ момент, разпределен между двете оси.

Едновременно с това се работи и над електрически EQ S, който ще стане първият модел на компанията, изграден на новата платформа MEА. Тя е създадена от инженерите на Mercedes от нулата, като използва всички предимства на шаси, предназначено за модели с електромотори и големи батерии.

Електрическият флагман на марката ще получи два електромотора – по един на всяка ос, като съвкупната им мощност ще превишава 400 к.с. Освен това, Mercedes планира високопроизводителна версия на модела, разработена съвместно с АMG.Тя ще развива над 600 к.с. и ще може да измине повече от 500 км с едно зареждане на батериите.

Още информация и снимки можете да намерите в AutoMedia.bg

Снимка: Pixabay