От догодина А1 започва да продава електронни винетки

Може да спечелите смартфон "А1 Smart N9" от месечната игра на телекома

19.12.2018 | 12:01 Редактор: Иван Берберов
От догодина А1 започва да продава електронни винетки

От първи януари 2019 г. се въвежда електронна винетка за удостоверяване на платената винетна такса за ползване на платената пътна мрежа в страната. Вече няма да се издават и предлагат хартиени винетки и няма да се изисква залепване на стикер на предното стъкло на автомобила. 

А1 следва своята стратегия да прави технологиите си достъпни, лесни и полезни за хората. Компанията ще бъде първият телеком, който ще предлага електронни винетки в своите магазини, онлайн на сайта им и на мобилното им приложение "Моят А1". 

Всеки месец мрежата на А1 генерира 6000 терабайта мобилен трафик, 1,5 млрд. изговорени минути. А1 разполага с над 3200 базови станции, а мобилната 4G мрежа на компанията обхваща 97% от населението на България. 

През последната година компанията е инвестирала над 70 млн. лв. в модернизирането на своята мрежа. Потвърждение за развитието на мобилната мрежа на А1 са и резултатите на световния лидер по тестването на бързината и качеството на мобилните мрежи "Ookla". Според него А1 е телекомът с най-бързата 4G мрежа в България за последното тримесечие на 2018 година. 

Време е за въпроса в месечната игра на А1. Отговаряйте правилно във Facebook страницата на телекома с коментар под техните новини. Наградата за позналите е нов смартфон – "А1 Smart N9". 

А ето го и въпроса: Откъде потребителите могат да закупят нова електронна винетка от А1?