Facebook спира приложението си Paper

То беше фокусирано предимно върху показването на статии, а не толкова върху статуси и публикации на приятели от социалната мрежа

30.06.2016 | 18:10 Редактор:
Facebook спира приложението си Paper
Facebook спира приложението си Paper

Facebook обяви, че спира своето приложение за новини Paper. То беше пуснато през 2014 г. като алтернатива на основното приложение на Facebook и беше фокусирано предимно върху показването на статии, а не толкова върху статуси и публикации на приятели от социалната мрежа, пише Engadget.

Колкото и неочаквано да е за мнозина това съобщение, то не е чак толкова шокиращо, като се има предвид, че преди година Facebook затвори Creative Labs, екипът от дизайнери, който стои зад Paper.

Според съобщението, което се изписва в приложението, достъпно само през операционната система iOS, услугата няма да се поддържа от 29 юли.

"Знаем, че Paper наистина ви хареса – на вас, които го ползвахте", пише в съобщението. "Опитахме да вземем най-доброто от него и го вградихме в основното приложение на Facebook".

"През 2014 г. стартирахме Paper, отделно приложение, създадено, за да даде на хората нови начини да откриват и споделят истории от приятели и източници, които смятат за важни. Днес обявяваме, че приключваме поддръжката на приложението и потребителите няма да могат да влизат в него след 29 юли“, коментираха от компанията.