fallback

Uber прави София стратегически център

Компанията смята да инвестира в България

19.01.2016 | 12:25

Uber набира софтуеристи за офиса си в България, съобщи компанията.

Uber, който работи в много страни по света чрез платформата си за споделено пътуване работи за кратко през 2015 и в България, но бе спрян от КЗК след протести на таксиметровите компании.

Комисията за защита на потребителите забрани работата на Uber в България и сега компанията търси защита в съда. На 13 ноември 2015 Димитър Радуков каза, че това е "нарушение на европейската директива за електронни услуги и договора за ЕС", който не позволява на страна от ЕС да ограничава услуги на фирма от друга държава.

Според съобщението на компанията от 19 януари Uber смята да направи София "глобален стратегически център", "един от шестте в света".

Uber има нужда да назначи "поне 40-50 инженери в София през 2016", каза за Investor.bg генералният мениджър на компанията за България Димитър Радуков.

„Ако намерим повече подходящи кандидати обаче, броят им ще се увеличи. Единственото ограничение е свързано с това колко бързо ще намерим подходящите хора“, поясни Радуков.

Според Димитър Радуков, генерален мениджър на Uber за България „България е приоритет за компанията.

„Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber", каза Туан Фам, главният технически директор на Uber, цитиран в съобщението на компанията.

fallback
Още от Техно
fallback