fallback

Директорката на Yahoo роди близначки

Мариса Майер ще вземе малък отпуск и ще продължи да работи

10.12.2015 | 22:01

Мариса Майер, главният изпълнителен директор на Yahoo роди близначки, съобщи самата тя в Туитър.

„Зак и аз сме щастливи да съобщим, че тази сутрин се родиха двете ни еднакви момиченца. Цялото семейство се чувства прекрасно!“.

Zack and I are excited to announce that our identical twin girls were born early this morning. Our whole family is doing great! @zackbogue

— marissamayer (@marissamayer) December 10, 2015

 

40-годишната Мариса Майер е омъжена от декември 2009 за финансиста Закари Боуг, от котото вече има момченце, Макалистър, роден малко след като пое Yahoo през 2012.

Тогава тя не взе отпуск по майчинство, освен две седмици след раждането, с което си навлече големи критики.

Още по темата

През септември тази година обяви в блога си, че смята „да прекара бременността си, както с моя син преди три години, като си взема малко отпуска и продължава да работя“.

Едва вчера Мариса Майер представи пред анализатори и телевизии новия план за разделяне на основната дейност на компанията от дяловете от 15% в китайския гигант за е-търговия Alibaba.

 

Още по темата

Платеният отпуск става гореща тема на 2015 в технологичния сектор

Въпреки че отпуските за раждане на дете не са уредени с федерален закон в САЩ, Калифорния стана първият щат, който прие закон за равноправие на половете при ползване. След това молбите за отпуск по бащинство се увеличиха от 19,6% през 2005 до 30% през 2013, според проучване от ноември, цитирано от fastcompany.com.

На 2 декември основателят на Facebook Марк Зукърбърг стана татко и обяви, че ще дари 99% от акциите си, като смята да отсъства от работа 2 месеца, за да отгледа първото си дете.

Netflix удължи на 12-16 седмици платеното майчинство на служителите си.

Adobe промени социалните придобивки на компанията в полза на американските си служители.

Spotify го последва, удължавайки платеният отпуск за гледане на дете до 6 месеца в съзвучие с правителствените мерки в родината си Швеция.

Година след роди сина си, Мариса Майер удължи платеният отпуск в Yahoo за майките до 16 седмици отпуск и татковците – до осем. Компанията освен това дава на младите родители по 500 долара за разходи като пелени, почистване на дома, храна и детски грижи.

 

Миналата седмица беше тежка за борда на Yahoo, който заседава за бъдещето на компанията – пионер в интернет, който не успя да влезе в мобилната ера.

През 2013 Майер забрани на служителите си за работят дистанционно, което разочарова много от тях, особено майките, съобщи Business Insider. Самата Майер по същото време носеше бебето си на работа и дори плати, за да направят детска края в офиса.

Yahoo не публикува незабавно изявление след поста на Майер.

fallback
Още от Техно
fallback