fallback

Ново приложение за такси

Атанас Шарков за приложението си за плащане и повикване на такси

22.11.2015 | 11:20 Автор: Кремена Кръстева

Новите технологии все повече навлизат в ежедневието ни. Според учените през 2035 г. роботите ще споделят нашата ежедневна среда, с реалистичен човешки вид, способни да комуникират добре дори и с езика на жестовете. Съвсем скоро масово ще плащаме сметките си чрез мобилен телефон и ще поръчваме редица услуги онлайн.

Динамиката, стресът са част от ежедневието на всеки от нас. Могат ли технологиите да ни улеснят ? Върху това работят специалисти от цял свят. Атанас Шарков от години е в IT бизнеса. Въпреки някои трудности да правиш бизнес у нас, продължава да работи активно.

„Основният проблем е, че начинът по който функционират онлайн услугите , е абсолютно несъвместим в голямата си част с начина, по който нещата са били извършвани по един ръчен и неавтоматичен начин. Самите правила на пазара са установявани от множество органи, не само в България, навсякъде по света, и това е направило нещата доста бюрократични“, заяви Атанас Шарков.

Една от последните му идеи е онлайн приложение, чрез което може да поръчаш и платиш превоз с такси.

„Има възможност вече клиентът сам да направи своята поръчка, системата да намери най-близката кола, клиентът един вид сам се обслужва, с телефона си, разполагайки със същата информация, с която операторът разполага, но с един по-лесен и удобен интересфейс“, каза още Атанас Шарков.

Таксиметровите шофьори у нас вече няма да се оправдават с липсата на дребни, за да върнат ресто на клиентите или от досадното закръгляне често надхвърлящо 10% от цената на пътуването. Чрез онлайн приложението, което екипа на Шарков е създал, този проблем може да бъде избегнат. Всеки може да прегледа рейтинга на всеки един шофьор и да избере кой да го вози.

 

fallback
Още от Техно
fallback