До месец МОСВ пуска нови електронни услуги за гражданите и бизнеса

Със 7 електронни услуги е надградено порталното приложение, споделиха изпълнителите на проекта

10.11.2015 | 14:32 Редактор:
До месец МОСВ пуска нови електронни услуги за гражданите и бизнеса
До месец МОСВ пуска нови електронни услуги за гражданите и бизнеса

До около месец Министерството на околната среда и водите ще пусне нови електронни услуги за обслужване на гражданите и бизнеса, стана ясно от думите на Красимир Стойчев, ръководител на отдел „Информационно обслужване” - компютърна техника и технологии в МОСВ, предава Агенция Фокус. Стойчев е направил изказването по време на заключителната пресконференция на Министерство на околната среда и водите по проект „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса чрез разработване и внедряване на електронни административни услуги по Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие в Министерство на околната среда и водите”.

Порталното приложение е надградено със седем електронно услуги, коментира Мая Генкова, експерт по качеството и изпълнител на част от дейностите.

„Всички услуги, които можеха да бъдат надградени до най-високо ниво 4 на развитие, което означава електронен изход от услугата и електронно заплащане на услугата, бяха реализирани като такива”, посочи тя.

По думите й, другото надграждане е автоматизираната електронна система, която се използва от служителите на Министерството на околната среда и водите.