Twitter под напрежение да избере нов главен изпълнителен директор

Акциите на компанията поевтиняват докато тя все още не може да намери точния човек

04.09.2015 | 10:36 Редактор: Велко Каменов
Twitter под напрежение да избере нов главен изпълнителен директор

Последните няколко месеца бяха турбулентни за Twitter, най-вече, защото още нямат постоянен главен изпълнителен директор. Компанията е поставена под натиск да действа бързо и да отговори на въпроса дали търсенето е приключило, или има още работа за вършене. Един от кандидатите за позицията, които вече са в компанията, е един от основателите ѝ – Джак Дорси, който ръководи и Square Inc. В момента той е временен главен изпълнителен директор на Twitter, но за него ще бъде много трудно да съчетава двете неща.

Засега обаче търсенето на подходящ човек извън компанията не дава сериозни резултати. Появиха се имената на Джим Ланзон от CBS и бившият главен технологичен директор на Cisco Падмасри, но още няма нищо сериозно.

Случаят с Twitter е много сложен, защото компанията има нужда от човек, който е запознат с продукта, който тя предлага. Twitter се използва много от знаменитости, известни спортисти, политици, но не и от ръководители на компании в Америка. Освен това, който и да застане начело на компанията, ще има трудната задача да има зад себе си поне двама бивши главни изпълнителни директори, в ролята на членове на борда на директорите. Носят се слухове, че Дик Костоло, третият бивш главен изпълнителен директор на Twitter, който е член на борда на директорите на компанията, ще го напусне, но въпреки това напрежението върху новия ръководител ще е голямо. Освен това Twitter има славата на компания, която често сменя хора на ръководни постове.