fallback

BAC Mono – ако искате да сте пилот от Формула 1

Коментар на Гай Джонсън за телевизия Bloomberg от Англеси, Уелс

17.08.2015 | 17:31 Автор: Георги Стоянов

Началото на юни е и се намираме в Северен Уелс. Има предупреждение за лошо време, което е перфектно, защото сме тук, за да караме това.

BAC Mono – кола, която на практика няма никакво практично приложение. В нея няма почти никакво място за багаж, има само едно място, няма предно стъкло и както може да видите, тя няма и покрив, което е страхотно, защото тук в Англеси никога не вали, честно.

Тази кола обаче има това. Може би първото, което ще забележите, е шасито от въглеродни нишки.

Показателите на колата са не по-малко впечатляващи. 280 спирачни конски сили и максимална скорост от 274 километра в час.

Колата развива 100 километра в час за по-малко от 3 секунди. Имате обаче чувството, че се движите още по-бързо заради мястото, на което седите.

Може би може да карате тази кола по пътищата. От мястото за управление обаче, определено се усещате като пилот от Формула 1.

И именно това е спечелило тези хора. Тези потенциални купувачи са дошли от цял свят в Северен Уелс, за да видят, какво Mono може да им предложи на цена от 110 британски паунда.

Това са сериозни пари, да, но и тези хора са сериозни по отношение на спорта. Те може би вече имат в гаражите си колекция от супер коли – Porsche, Lamborghini, Ferrari.

Mono обаче е нещо различно.

След като си казахме всичко и след като пистата вече е суха, е време да погледнем, какво Mono може да ни предложи.

И това, което получаваме си струва. Колата е изключително прецизна и изглежда предизвиква всички да карат още по-бързо.

Всички с изключение на мен. Никога не съм карал състезателна кола като тази. Време е да ускоря темпото.

fallback
Още от Техно
fallback