Нов Apple телевизор ще излезе тази есен

Bloomberg с коментар за плановете на Apple да пусне на пазара нов телевизор наесен

03.08.2015 | 14:26 Редактор: Виктория Крумова
Нов Apple телевизор ще излезе тази есен

Емили Чан, Bloomberg: Имам първия Apple TV и не съм имала нужда да си купувам нов, защото през годините не са направени кой знае колко обновявания. Това е най-важното обновяване от самото начало. Той е по-тънък, по-бърз, трябва да има appstore, комплект за разработване, който ще позволи на разработчиците да създават приложения за този телевизор. Не знам дали или  защо излиза през септември.

Още по темата

Apple работи върху устройството и че планираха да го представят през юни, но са го отложили за септември. Не е ясно обаче защо ще го направят през септември. Обикновено този период е запазен за представяне на нови телефони. Не е ясно и дали това ще се случи в сътрудничество със стрийминг услугите на Apple, върху които работи Apple. Знаем, че са имали и трудности със сделки с оператори, предоставящи съдържание.

Интересно е защо е толкова трудно да се пусне на пазара.

Казват, че Apple работят върху телевизор и че той вече се предлага. Не изглежда, че вече имаме и стрийминг услуги, но имаме данни, че е много трудно да се осигури партньорство с компании, които предоставят съдържание. Лес Мунвес от CBS посочи, че е разговарял с Apple, но че основната тема е била парите, въпреки че би се радвал да работи с тях, но всъщност не знаем какъв напредък е бил постигнат. Бизнесът е труден, а компаниите за съдържание в крайна сметка ръководят нещата.

Apple няма да направят нищо, ако не смачкат всички останали. Искат да е нещо добро.