fallback

52% ръст на продажбите на Tesla

Коментар на Кори Джонсън за телевизия Bloomberg West от Сан Франциско

03.07.2015 | 17:33 Автор: Георги Стоянов

Кори, 11,507 коли – това достатъчно ли е?

Кори Джонсън за телевизия Bloomberg West:

Това е малко повече, отколкото казаха, че ще продадат. И това все пак е тяхната собствена прогноза, а не тази на анализаторите.

Още по темата

Това е, което компанията каза, че ще постигне. Това е все едно аз да прогнозирам, колко точно ще ям на закуска и след това да изям малко повече.

Те обаче наистина продадоха 11,507 автомобила. Но мисля, че е най-полезно погледнем не само какво се е случило през това тримесечие.

Разбира се, не разполагаме с данни за всички тримесечия – не знаем, какви са били приходите им и колко пари са изгубили, загубите им за тримесечието.

Ако погледнем обаче темпа на растеж, мисля че този показател е доста важен. Първо гледаме, разбира се, колко коли са успели да доставят.

Разбираме,  че през последните 13 седмици те са 11,507 - последното тримесечие. Това е  най-големият брой коли, който някога са продавали за подобен период .

Това е добре. И наистина темпът на растежа е малко по-добър, отколкото беше. Мисля че е добре да разгледаме този резултат не точно на годишна база, защото компанията е толкова млада.

Мисля, че данните на тримесечна база са по-полезни. Виждаме известно движение, но виждаме и че четвъртото тримесечие е било наистина добро спрямо третото.

Този ръст от 15% е доста приличен - той определено е много по-добър отколкото този през миналото тримесечие.

Модел S обаче е само началото на тази компания. Както ти спомена, те повишиха цените и това ще е добре за резултатите им, защото сега продават по-скъпи коли отколкото когато и да е било преди.

 

fallback
Още от Техно
fallback