fallback

London Technology Week: Амстердам с технологични решения срещу трафика

Bloomberg разговаря с Ан Бланкърт, трафик мениджър от Амстердам, за начините, по които градът се бори с тежкия трафик

02.07.2015 | 15:47 Автор: Виктория Крумова

Когато повечето хора си мислят за Амстердам, се сещат за велосипеди. Но всеки ден има 270 000 пътувания с кола. За град с икономика на стойност 55 милиарда евро движението на коли и ванове е жизненоважно за бизнеса. Затова градът има идеи за умни решения.

Ан Бланкърт, трафик мениджър: Това е стар град, в който няма много място. Трябва да се справяме с много трафик на ограничено място, затова вярваме, че технологиите могат да бъдат решение за това. Всеки ден работим съвместно с други пътни власти, не само в Амстердам, за да подобрим потока на трафика във и около града.

Още по темата

Мрежата дава информация за статута и ако положението не е добро, директно можем да променим настройките за всички пътни знаци и тези със съобщения. Можем да променим настройките и на светофарите.

Но това, което наистина правим, е да използваме най-новите информационни и комуникационни технологии, за да получим възможно най-много информация и да я изпратим на всички на пътя, за да оптимизираме, доколкото е възможно, мрежата в реално време.

В момента имаме няколко приложения, използвани за тестване на подобренията на потока на трафика.

Още по темата

Когато свалите едно от тези приложения, данните ви също се използват за подобряване на информацията за трафика, за да разполагате с по-добра информация и също така да я предавате на други хора.

Смятам, че Амстердам се фокусира върху възможните технологични подобрения. Когато обсъждаме проблемите, мислим за това каква да бъде мрежата и къде да бъде. Мислим за мрежа за автомобили и велосипеди на едно и също място, които да не си пречат и всеки да може да използва възможно най-много място. Искаме да се конкурираме с други градове, затова мислим, че мобилността е много важна за конкурентоспособността на един град.

 

fallback
Още от Техно
fallback