fallback

Facebook ще дели печалбата от видео реклами

Лукас Шо от Bloomberg News за плановете на Facebook да дели печалбата от видео реклами с партньорите си

02.07.2015 | 12:05 Автор: Виктория Крумова

Лукас Шо, Bloomberg News:

Facebook иска да има повече висококачествено видео – през последните няколко месеца или година се наблюдава огромен ръст на гледанията – от един милиард гледания през септември до четири милиарда през април. Досега имаше водещи разпространители, които не бяха много ентусиазирани, защото не им се плащаше. Затова включиха Fox Sports, Funny or Die и Hearst Corporation като тестови партньори за пилотна програма, в която ще има видео реклами, като част от нова характеристика.

Още по темата

Тепърва ще разберем дали това ще донесе ли големи печалби за тези партньори на Facebook. Оптимисти са, но внимават. В най-лошия случай ще получат по-нататъшно брандиране за което и да е видео или проект. А в най-добрия ще спечелят пари, защото гледанията нарастват от няколко милиарда до 10, 15, 20 милиарда. Видео бизнесът на Facebook засенчва Youtube и става източник на приходи не само за Facebook, но също за всички партньори.

Youtube е неограничена библиотека. Място, където търсите това, което искате. Абонирате се за дадени канали и можете  да се загубите и да търсите нещо 45 минути или един час. Facebook предоставя видео в новините си – казва ви какво да гледате на база на това, което мисли, че харесвате. От едно страна за хората е много по-лесно да започнат да гледат едно видео, защото повече потребители използват Facebook, влизат по няколко пъти на ден и видеата просто се появяват. От друга страна, това означава, че хората, които програмират видеото, ще имат по-малко контрол върху това, което показват на зрителите.

 

fallback
Още от Техно
fallback