Новата Acura NSX в планинско състезание

Bloomberg с репортаж за дългоочакваната Acura NSX

02.07.2015 | 10:13 Редактор: Виктория Крумова
Новата Acura NSX в планинско състезание

Bloomberg: Някога чакали ли сте нещо с огромно нетърпение? И когато най-накрая дойде, е точно това, на което сте се надявали.

От години чакаме тази кола да се върне в живота ни. Най-после това се случи. Почти. Това е новата Acura NSX. Прекарахме ценно време с единствената NSX в света по време на известния уикенд Pikes Peak Hill Climb. 99-годишно състезание, в което автомобилите вдигат 240 км/ч, докато изминават 20 километра нагоре по планината.

Още по темата

NSX беше водещата кола в надпреварата и идеална за тази работа. Вижте тази красавица! Acura все още не издава много технически детайли, но се очаква да надмине 500 конски сили и да ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Вероятно ще харчи около 14 на 100. Не е зле за суперкола, която вероятно ще струва $150 000. Има 6-цилиндров турбо-двигател с три хибридни мотора – всички поставени на чисто ново шаси.

Не, това не е типичното спортно купе, за което инженерите на Acura твърдят, че мощността на турбо-двигателя в комбинация с въртящия момент на електрически мотор, му придават моментално усещане за агресивност. Казват, че това е колата на бъдещето.