fallback

Alfa Romeo се възражда с новата Giulia

Bloomberg с репортаж от Милано, където беше представен новият модел на Аlfa Romeo - Giuliа

25.06.2015 | 12:48 Автор: Виктория Крумова

Енгъс Бенет, Bloomberg: Журналисти и гости се събраха в Милано за голямото откриване, докато Alfa Romeo пееха собствените си възхвали.

Giulia е първата от серията нови автомобили, обещани от италианския производител. С двигател с 510 конски сили, разработен съвместно с Ferrari, автомобилът ще бъде пуснат в продажба в Европа в края на годината, а догодина и в САЩ. Колата е с чисто нов дизайн и е създадена в Северна Италия.

След представянето, президентът на компанията майка на Alfa Romeo Fiat Chrysler заяви, че Giulia е създадена с любов.

Серджо Маркионе, президент Fiat Chrysler: Възможността да вдъхнем нов живот на марката и да й дадем мястото, което заслужава на пазара, от гледна точка на индустрията, е едно от най-големите неща, които сме правили.

Още по темата

Енгъс Бенет, Bloomberg: Маркионе приема много лично тази кола. Той залага на нея и предстоящите модели репутацията си и успеха на Alfa Romeo.  

Alfa са инвестирали $5.6 милиарда в стратегията си да произведат осем нови модела, включително SUV.

Серджо Маркионе, президент Fiat Chrysler: Това е стъпка напред в еволюцията на марката, уникален автомобил и мисля, че не е честно да плашим хората суспеха, така че нека оставим специалистите да я покарат и да преценят колко е добра. Според мен е изключителна.

Енгъс Бенет, Bloomberg: Маркионе иска да види Alfa Romeo да се конкурира наравно с BMW и Audi. Той иска да продава по 400 000 Alfa годишно. С милиарди долари инвестиция в проекта и дългът на Fiat Chrysler на стойност $12, 7 милиарда,  Alfa няма много място за грешки.

 

fallback
Още от Техно
fallback