fallback

Първите редове на кода, създали Foursquare

Денис Краули-съосновател и главен изпълнителен директор на Foursquare

25.06.2015 | 10:07

Денис Краули-съосновател и главен изпълнителен директор на Foursquare разказва за първите редове на кода, създали приложението. Репортаж на Bloomberg TV.

Още по темата

Денис Краули:

Първите редове на код, които някога съм написал са били сигурно как една костенурка влаги лого, бях в седми клас. Просто една костенурка на средата на екрана. Като набираш команди, можеш да я накараш да се движи. Можеше да ходи направо и на ляво, на дясно. Но трябваше да се пишат команди. А, и си сменяше цвета. Беше много напредничаво.

Казвам се Денис Краули и съм съосновател и главен изпълнителен директор на Foursquare. Всеки има идеи за нещата, които трябва да ги има. Много е трудно обаче да ги направиш. Как е днес, през 2015 - можеш да струпаш някакъв код на едно място, като блокчета лего и бързо да направиш доста сложни неща.

Написах ранния прототип на Foursquare с помощта на приятели. Не бях го написал много елегантно. Но стигаше, за да минем границата, да направим прототип и точно толкова, колкото истинските инженери да разберат идеята и да ми помогнат да направя нещо страхотно.

 

Още по темата

Това е първият код за Foursquare, който съм написал, предполагам през 2008. Голямата идея беше - ако имам цялата информация къде са били хората - защото те са се регистрирали - да я събера и да направя списък на всички места, които моите приятели обичат и където аз не съм бил преди.

Това, което имаме сега не прилича на ранния ми код, защото моята програма позволяваше да се ползва само от 5000 души и после се срутваше. Но е добър пример за това как можеш да струпаш разни работи на едно място.

Сега ми изглежда по-сложно, отколкото съм си представял преди малко.. О, ужасно е. Сигурно се е зареждал доста време..

 

От цяла България във Foursquare фигурира само София.

 

fallback
Още от Техно
fallback