fallback

Специалните ефекти в Game of Thrones

Коментар на Емили Чанг за Bloomberg West от Сан Франциско

17.06.2015 | 14:58 Автор: Георги Стоянов

 Емили Чанг: Game of Thrones на HBO вече има 5 сезона. Трите дракона на Денерис Таргариен оживяват благодарение на спечелилия Оскар екип на PIXOMONDO – международният екип за визуални ефекти, който стои зад Hugo, Игрите на глада и последната серия на Spiderman.

30 души прекарват по 4 месеца в годината над дизайна на драконите на Денерис. Те са моделирали структурата на скелета, използвайки движенията на гълъби и пилета, за да увеличат създанията от размерите на прилеп до тези на истинско чудовище.

Свен Мартин, експерт визуални ефекти в PIXOMONDO:

Това е малко като да отглеждате бебета. Героите се променят, така че през последния сезон трябваше да наблегнем доста повече на лицевите мимики и разбира се, те растат, така че детайлите стават много по-комплексни.

Емили Чанг: 10-пъти по-комплексни, ако трябва да сме точни. Слоевете текстура във всеки дракон през този сезон са се увеличи от 70 на 700.

Свен Мартин: Трябваше да моделираме, всяка една люспа поотделно. Трябваше да я моделираме, да създадем текстура и да я наложим на повърхността, така че люспите наистина да се движат, когато драконът се обърне.

Това забавя компютрите и затова също така трябваше да увеличим възможностите на системата.

Емили Чанг: Точно тук идва Dell. Те осигуряват работните машини, с които се извършват тези процеси.

Моли Конъли, медиен стратег,  Dell:

Рендването изисква много мощен компютър. Представете си един млечен шейк от MacDonald’s.

Не бихте искали тънка сламка, за да изпиете този шейк. Бихте предпочели голяма и дебела сламка. И нашите работни машини предлагат тази огромна мощ.

Емили Чанг: Достатъчно мощ за да имате 1000 кадъра в тези няколко секунди филм, създаването на които е отнело 2 месеца.

И драконите продължават да растат, което означава още по-сложни анимации и дори още по-мощни компютри. Ще трябва да почакаме до 6-те сезон, за да ги видим.   

fallback
Още от Техно
fallback