Twitter най-вероятно ще бъде купен от Facebook

Коментар на Арон Леви, съосновател на Box за телевизия Bloomberg от Сан Франциско

12.06.2015 | 16:25 Редактор: Георги Стоянов
Twitter най-вероятно ще бъде купен от Facebook

Вие сте голям потребител на Twitter, имате винаги интересни неща да кажете, смешни, коментари за индустрията. Какво мислите?

Арон Леви, съосновател на Box:

Да поясня, че дойдох в предаването да говорим за резултатите ни. След това се разприказвахме. Не знам много, за да кажа каквото и да било, но е ясно, че Дик и Джак са стигнали до решение какво искат да правят. Смятам, че това е повече история за това как Уолстрийт успява да мисли дългосрочно за технологични компании с висок ръст, отколкото за потенциала на Twitter.

Още по темата

Не знам достатъчно да коментирам номинациите.

Да, но знаете за Twitter като продукт. Вие сте потребител. Смятате ли, че като услуга Twitter постига потенциала си?

Арон Леви:

Не вярвам, че която и да е услуга успява да изпълни потенциала си. Винаги има възможност за развитие на нови възможности, нови придобивания, отваряне на нови части от платформата. Съгласен съм с повечето хора, включително Сака, които говорят по въпроса и мисля, че това се случва с всеки продукт.

Ние в Box имаме програми за 10г. напред. Докато не изпълним всичко това, няма да сме постигнали потенциала си. Но като потребител на Twitter аз съм доволен от услугата.

Споменахте Крис Сака, един от първите инвеститори в Twitter. Ние говорихме с него за предаването 1.0, което скоро се излъчва. Интервюто е записано преди тези събития, но чуйте какво каза Крис Сака и предложенията как Twitter може да заработи по-добре.

Крис Сака, ранен инвеститор в Twitter:

Говорих с някои други хора в компанията. Много добре бе прието. Смятам, че това отваря пътя за успеха. Показва как трябва да се оценява компанията. Не бива да търсим директори, а да се насочим към тези неща.

Като потребител на Twitter, който дойде да говори за резултатите на компанията си Box, но и като човек, който мисли за индустрията, какво ще кажете дали Google или FB ще купи Twitter? Вие като потребител какво бихте искали да стане?

Арон Леви: Ако сте някоя от тези компании, ще искате Twitter. А Twitter сигурно ще искат да останат по-дълго независими. Това е.