fallback

Apple атакува Google и Facebook заради личните данни на потребителите

Коментар на Емили Чанг за Bloomberg West от Сан Франциско

04.06.2015 | 14:22 Автор: Георги Стоянов

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заволирано нападна Google и Facebook за това, че, цитирам, заграбват личните данни на потребителите и ги обръщат в пари.

Въпреки че Кук не назова двете компании поименно, той заяви пред конференция за проблемите при защитата на личните данни, че интернет компании развиват бизнесите си като, цитирам, примамват потребителите да се примирят с това, че данните им ще бъдат използвани така или иначе.

Още по темата

Какво означава това? При Google това означава, че компанията проследява нашата активност в мрежата, включително, като сканират нашите емейли.

Facebook пък знае какво планираме дори това, което споделяме, да е в други сайтове. Тим Кук казва, че Apple не се интересуват от данните ни.

Нека обаче да сме наясно. Apple също събират наши данни и ги използват, за да помагат на рекламодателите да таргетират рекламите си.

Разликата е само в това, че Apple неразполагат с толкова много данни, колкото Google или Facebook.

Някои анализатори дори коментират, че това може да се окаже недостатък за Apple в дългосрочен план, когато компаниите започнат да използват събраните данни, за да предлагат нови, по-интерактивни услуги онлайн.

Ще продължим да следим как битката за личните данни продължава да се изостря.

 

fallback
Още от Техно
fallback