Lamborghini Aventador Superveloce - по-бърза, по-лека, по-мощна

Bloomberg тества новата Lamborghini Aventador Superveloce на стойност $500 000

29.05.2015 | 12:07 Редактор: Виктория Крумова
Lamborghini Aventador Superveloce - по-бърза, по-лека, по-мощна

Мат Милър, Bloomberg: Коледа е подранила за супербогатите фенове на суперколи, защото Lamborghini току-що пусна на пазара новия Lamborghini Aventador Superveloce на стойност $500 000 с мощност 750 к. с. Ще я тествам на световноизвестната писта на Формула 1 в Барселона, Каталуня.

Страхотно е! Натисни спирачките , натисни спирачките. Управлението, сцеплението и аеродинамиката правят автомобила толкова вълнуващ! 175км/ч, 200 км/ч, 225 км/ч, 255км/ч

След като карахме Lamborghini -то на пистата, сега го тестваме в покрайнините на Барселона. Виждате ли как е? В провинцията, може би дори и в града, вече забелязвам, че скоростната кутия не може да реши какво да прави, мести се напред-назад, търси правилната предавка. При ниски скорости автоматичната скоростна кутия не е особено щастлива, смени се на ръчен режим и трябва сам да върша всичко.

Още по темата

Няколко други неща, които Lamborghini са подобрили за Superveloce, включват управлението. Това, което наричат „динамично управление на Lamborghini“ е система, която са разработили, позволяваща по-лесно завъртане на волана при по-ниските скорости и повече стабилност при високите.

Това са едни от най-лудите пътища, по които на шофирал. А колата е… Бих казал, че е идеална заради мощността и лекотата, но е огромна. Затова за малки, тесни пътища като този, може да бъде малко страшно, но честно казано, това не е непременно нещо лошо. Всъщност обичам да ме е страх.

Да я върнем на пистата - истинското място на чудовището. Нереална е! Нереална!