fallback

Играта на Ким Кардашян с продажби за 96 милиона долара

Интервю с модела за телевизия Bloomberg от Сан Франциско

18.05.2015 | 16:08 Автор: Георги Стоянов

Идеята се оказа огромен успех. Очаквахте ли това, когато се захванахте с тази история?

Ким Кардашян: Знаете ли, винаги се надяваме на най-доброто, когато сме вложили толкова много време, енергия и усилия в нещо.

Определено съм приятно изненадана от успеха на играта. Но наистина видях, колко много работа свърши екипът – хората, които обновяват играта постоянно и извършват всички тези промени, за да може всичко да е толкова реалистично.

Играта да е успешна дори в моите очи просто защото виждам, какво се случва зад сцената. 

Още по темата

Когато сте разработвали тази игра с Ким, кажете ни за нейното участие – в смисъл, какво искахте вие и какво получихте.

Николо ДеМаси, проектов мениджър: Никога не съм се съмнявал, че играта ще е успешна. Имахме готова платформа за играта и знаехме, че тя ще ни донесе пари.

Също така знаехме, че Ким е перфектна за нея. Дори не съм си представял, че може да използваме някой друг. Знаех че това ще е едно ключово партньорство за геймърската индустрия.

С вниманието, което Ким отдава на детайлите, докато разработвахме играта и след това, това гарантира едно наистина автентично транс медия преживяване за феновете.

Дай ни пример. Например докато сте я разработвали, когато нещо не е било толкова сполучливо, ти си искала то да бъде променено?

Ким Кардашян: Да, аз промених визията на моя герой може би една дузина пъти, забелязвах например детайли по обувките, които не бяха акуратни.

Исках всичко да изглежда толкова реалистично, колкото е възможно, напълно автентично и подобно на това, което аз самата бих облякла.

За това обърнах такова голямо внимание на детайлите и променях неща по много пъти.

Нека да поговорим за какво става въпрос в играта. Разкажи ни, какво се случва, когато някой играе тази игра.

Ким Кардашян: Това е вашето пътуване, което ви позволява да се превърнете в истинска холивудска звезда.

Имате най-различни забавни предизвикателства по пътя. Правите си фото сесии, пазарувате - всякакви неща, които бихте предположили, че се случват в моя живот или живота на една звезда.

Николо ДеМаси: Ким е учителят, тя е учителя за тези, които играят.

Съветвате играчите да постъпват по определен начин – например ако убедите магазина да остане отворен по-дълго, получавате повече точки.

Николо ДеМаси: С кого трябва да работите, с кого да излизате, как правите всичко.

Ким Кардашян: И в играта използваме хора от реалния свят, като например стилистът, който ми прави косата, гримьорът ми, а също така и истинските ми приятели.

Така че се опитахме играта да е, колкото може по-реалистична. Когато съм на ваканция, тези които играят, могат да отидат на ваканция в същата страна, в същия град, да носят същите бикини, които нося и аз – всичко е толкова близко до реалния ми живот и ние наистина отделихме много време, за да гарантираме, че всичко е наистина автентично.

Ето и цифрите. Парите, които вие двамата сте спечелили, от това неще са наистина невероятни. Продажбите на играта, както споменах по-рано, те надхвърлят 90 милиона долара?

Николо ДеМаси: Да продажбите през първите 9 месеца са за 95 милиона долара. Ще празнуваме една година от представянето на играта следващия месец.

Играта е била играна над 3,3 милиарда пъти – това се равнява на 25 хиляди години игрово време.

Николо ДеМаси: Да това е забележително, забележително съотношение на стойност към вложени пари, ако разделите тези приходи по тази метрика Кори.

 

fallback
Още от Техно
fallback