fallback

Уокменът ZX2 на SONY - качество и носталгия

Bloomberg Pursuits представя Уокменът ZX2 на Sony - заслужава ли си да притежавате устройство само за музика за $1200

13.05.2015 | 16:52 Автор: Виктория Крумова

Стивън Пулверънт, Bloomberg Pursuits: Уокменът ZX2 на Sony не прилича на нито един уокмен, който някога сте виждали. Можете да слушате аудио файлове с висока резолюция и ще ви струва $1200. Не е за обикновени меломани.

ZX2 е много добре направен. Гърбът на металното тяло е покрит с кожа и позлатеният аудио жак ясно показват, че компонентите отвътре са първокачествени.

Изглежда като сериозна аудио техника, но е по-тежък и обемист, отколкото ми харесва за ежедневна употреба.

Отвътре е със 120-гигабайтов хард драйв, но ще трябва да действате бързо с микро SD карта, която побира по-големите аудио файловете с висока резолюция.

Интерфейсът е базиран на Android, но понякога е малко бавен.

Още по темата

И въпреки че истинските копчета отстрани са добра идея, всъщност трудно се свиква с тях след като години наред сте използвали само сензорни екрани.

Важният въпрос все пак е как звучи ZX2. Беше невероятно да слушам музика вкъщи с качествени слушалки – звукът беше наситен, плътен и много ми хареса. Но в момента, в който излязох в истинския свят, всяка забележима разлика изчезна. Просто има прекалено много неща, които разсейват и прекалено много странични шумове.

Много ми харесва идеята за устройство, което прави едно нещо наистина добре, но имайки предвид ограничените звукови ползи, тежестта на още едно устройство и високата цена – ще пропусна ZX2. Вместо това си купете хубави слушалки и спестене пари за новия албум на Тейлър Суифт.

 

fallback
Още от Техно
fallback