fallback

Дронове извършват рутинни проверки на самолети

Иън Дейвис, който отговаря за поддръжката на Easy Jet, разказва за възможностите на новите технологии

12.05.2015 | 15:11 Автор: Виктория Крумова

Иън Дейвис, Easy Jet: Търсим повреди, които вероятно не са по-големи от милиметър, така че трябва да бъдем прецизни до милиметъра.

Казвам се Иън Дейвис и директор на Инженерство и поддръжка в Easy Jet.

Ако днес светкавица удари летището, там би трябвало да има един или двама души в продължение на осем часа за всеки самолет по време на проверката. Но ако го направим за минути, това означава, че можем да върнем самолета в употреба също толкова бързо. В крайна сметка, това ще доведе до по-малко закъснения за пътниците или отмяна на полети.

Още по темата

На определени етапи трябва да инспектираме самолета. Периодично, когато идва в хангара, го проверяваме подробно. Обикновено това се случва веднъж на шест години. надяваме се, че ще използваме два или три дрона едновременно, което ще бъде идеално, защото това ускорява целия процес.

За момента видът дрон, който използваме, е доста голям, струва около 3000 паунда. Такива са цените сега и те постоянно падат. Предполагам, че 10 000 паунда е най-високата за нещо подобно.

 Поемаме разходите си. Ще разработим продукт заедно с партньорите, които ще могат да го продадат и на други авиолинии. Общо взето това е много изгоден начин да се съчетаят нови технологии, нови практики в авиационната индустрия, от който ще се възползват всички, но ние сме първите.

 

fallback
Още от Техно
fallback