Alpha Phoenixs - защита за 1 милион евро

Коментар на Клаус Акерман, технически директор на Alpha Armouring за телевизия Bloomberg

01.05.2015 | 17:03 Редактор: Георги Стоянов
Alpha Phoenixs - защита за 1 милион евро

Наричат я Alpha Phoenixs. Базирана е на G-Wagon на Mercedes и с защитата на Armouring имате по-голям шанс да се измъкнете невредими. Цената е 1 милион евро.

Ето какво казва Клаус Акерман, технически директор на Alpha Armouring:

Ако има проблем на пътя можете бързо да се измъкнете. Най-добрата защита не може да откриете в седан. Най-добрата защита може да имате само в SUV. Един SUV стои по-високо. Колкото по-висока е колата, толкова по-сигурна е тя за пътниците и шофьора.  

Тя е по-тежка, но в случай на експлозия ви осигурява най-добрата възможна защита. Когато използвате обикновени бронирани стъкла, те ви осигуряват зашита срещу куршуми, но не и срещу взрив.

Тук обаче имаме едно доста специално бронирано стъкло. То тежи около 45 килограма. Изключително устойчиво.

Този прозорец не е изграден от слоеве, а от монолитно стъкло. Имаме система за припокриване на 360 градуса. Много коли на пазара нямат подобна система. Тя е важна.

Хората не могат да видят, че колата е бронирана, но вие сте по-добре защитени, ако бронята не е видима.

Положихме доста усилия за разработката на окачването на шасито. И колата е много лесна за управление. Карате я като нормална кола.

Клиентите искат повече, искат повече лукс и удобство. Правим доста коли, особено за Близкия изток и пазарът в Саудитска Арабия.

Следващата стъпка – ако клиентите го искат, може да представим модела и без броня.