fallback

Продажбите на iPhone в Китай задминаха тези в САЩ

Коментар на Шери Ан за телевизия Bloomberg от Хонконг

27.04.2015 | 15:06 Автор: Георги Стоянов

Компанията е по-голяма дори от някои страни по света.

Шери Ан: Да, това е доста голяма компания и изглежда, че iPhone-те им са все по популярни по цял свят. Apple ще публикуват резултатите си по-късно днес.

Те не представят данни за продажбите си във всяка една страна по отделно, но според анализаторите през последното тримесечие продажбите им в Китай може да са достигнали между 18 и 20 милиона iPhon-a, което е повече от очакваните продажби на между 14 и 15 милиона iPhon-a в САЩ.

Още по темата

Като цяло печалбите за тримесечието, което приключи в края на март, може да са се увеличили с над 20%.

Това се случва сега, когато iPhone 6 и iPhone 6+, който е с доста по-голям екран, са все по-популярни в Китай.

Да неспоменаваме, че имахме и празниците около китайската нова година, така че те може би също са подкрепили продажбите.

Изпълнителният директор Тим Кук казва, че той ще се опита да удвои броя на магазините на Apple в Китай до средата на следващата година.

Интересно, но за какво инвеститорите ще следят, когато Apple представи резултатите си?

Шери Ан: Ключов въпрос за инвеститорите е дали ще имам някакви промени в плановете на Apple да върнат пари на акционерите си, защото Кук даде сигнал, че компанията може да разшири програмата си за обратно изкупуване на акции отново, след като изкупи обратно рекорден брой акции през миналата година.

Apple разполага с натрупан кеш, който се е увеличил с около 23 милиарда долара през последното тримесечие на миналата година.

Това се случи след представянето на тези по-скъпи iPhone-и с по-големи екрани. Така че сега изчакваме да видим, какво ще кажат по този въпрос.

Да не споменаваме, че и по-силният долар може да е оказал някакво влияние на приходите от продажбата на IPhpne-и.

Така че очакваме да видим какво ще кажат за по-силния долар също.

fallback
Още от Техно
fallback