fallback

Практичната супер-кола на McLaren

Хана Елиът от Bloomberg е първият журналист в света, който се докосва до новия McLaren 570S

01.04.2015 | 16:27 Автор: Виктория Крумова

Хана Елиът, Bloomberg: От самото начало McLaren са известни с едно нещо – бързите си коли. 52-годишната британска марка е един от най-старите състезателни отбори в историята, както и един от най-успешните.

През 2009 компанията използва опита си в състезанията и започна да продава потребителски супер-коли. Компанията пое ангажимент всяка година да пуска на пазара по един нов автомобил.

Тази година McLaren Automotive представя нещо коренно различно. Кола, която ще бъде предизвикателство за Porsche 911, Audi R8 и Ferrari California.

Автомобилът е на скромната цена от $180 000 – твърде ниска за McLaren. Нарича се 570S.

Идеята за достъпна супер-кола съществува от години.

570S е създаден в свръхсекретния и луксозен център за разработване на McLaren в Уокинг, Англия. Посетителите трябва да преминат през множество портали и дълги коридори, заключени във всеки край. Асансьорите се активират само с ключ на охраната.

Може и да изглежда прекалено, докато не си спомните, че на това място се произвеждат едни от най-бързите автомобили на планетата, включително новите коли на McLaren за Formula 1. Както и новият 570S.

С мощност от 526 к.с. и цена от $180 000, мениджмънтът на McLaren казва, че 570S е техният билет към утрояване на продажбите им в цял свят.

Още по темата

Колата е с централно разположен V8 двигател и задно задвижване и благодарение на шасито от въглеродни фибри тежи малко повече от 1270кг. Би трябвало да е нещо, което да може да карате всеки ден, стига да искате. Така че отвътре е по-луксозна от предшествениците си.

Бройките, които ще се произвеждат, все още не са определени, но се очаква да излязат до края на годината. Което е чудесно, защото за разлика от всяка друга марка луксозни коли, от McLaren казват, че никога няма да направят SUV. Създават нещо ново – рискуват – и залагат всичко на 570S.

 

fallback
Още от Техно
fallback