Porsche представя изключително лекия Boxster Spyder

Bloomberg Business представя новия спортен модел на Porsche Boxster Spyder 2016

01.04.2015 | 12:14 Редактор: Виктория Крумова
Porsche представя изключително лекия Boxster Spyder

Кайл Сток, Bloomberg Business: Повече от половината от всички автомобили, които Porsche произвежда сега, са SUV-та и марката получава много поздравления за това.

Но тази седмица в Ню Йорк представиха спортен автомобил. Това е Porsche Boxster Spyder 2016. Това не е най-скъпото Porsche, нито най-бързото или най-мощното. Но вероятно е най-чистото.

Притежава много от нещата, които бихте очаквали, включително масивен двигател с мощност 375 к.с. и максимална скорост от 290 м/ч. Но най-забележителното нещо е това, което липсва: няма климатик или стерео уредба, освен ако не ги поръчате допълнително. Трябва собственоръчно да сваляте покрива, а дръжките на вратите са направени от плат. Всички тези характеристики го правят най-лекото Porsche в серията.

Още по темата

Двигателят се намира в средата на автомобила – нещо, което шофьорите обожават, а всяка кола се предлага с ръчна трансмисия. Няма автоматик.

Това не е кола за писта, а за пътя, за предпочитане път със завои.  

Porsche вече приема поръчки. Окачваме да ги видим по пътищата през октомври. С основна цена от 83 000 долара, можете да похарчите много повече за едно Porsche, но може и да не е необходимо.