Робот или часовник?

Bloomberg с репортаж за създателя на MB&F и неговия механичен часовник-робот

23.03.2015 | 13:00 Редактор: Виктория Крумова
Робот или часовник?

Максимилиан Бюсър, основател MB&F: Бях единствено дете и също самотно дете, а те обикновено имат въображаеми приятели. Един от многото ми въображаеми приятели беше робот. 40 години по-късно създадох мой собствен малък робот.

Казвам се Максимилиан Бюсър и съм създател на MB&F. Разбира се, прилича на робот, но всъщност е невероятно механично часовниково движение. Серия от пет барабана, която ви дава захранване за 40 дни – страхотно е.

Още по темата

Енергията от тези барабани задвижва цялата система, която се намира под главата и представлява мозъкът на робота. Мозъкът ще изпрати информацията надолу. Имаме циферблат с часовете и друг за минутите. Ако погледнете очите, които стават червени- това е робот – войн.

Още по темата

Разбира се, трябва да можете да си играете с един робот, да движите ръцете, но един важен фактор е, че луксозните часовници винаги имат винтче, с което да ги навивате. Затова трябва да свалите това – картечницата Гатлинг – и навивате. Готово.

Създавам неща за себе си. Никога не мисля кой ще го хареса, кой ще го иска и винаги съм изумен. Хора, които никога не съм очаквал, идват и купуват нашите продукти. Най-хубавото е, че създаваме за себе си – това е изключително важна част от MB&F.