fallback

Защо пикапите в Америка са огромни

Chevy Colorado с добри продажби след премиерата си през есента

19.03.2015 | 17:48 Автор: Георги Стоянов

Chevy Colorado се продава доста добре, след като беше представена през октомври. Colorado е пикап със средни размери.

Това е дефиниция за превозно средство, което може да превозва до 680 килограма. И това е от значение, защото в Детройт не са произвеждани пикапи от средния клас от години.

Още по темата

Опасенията винаги са били, че по-малките пикапи биха отклонили клиентите от по-доходоносните големи камиони.

Chevrolet обаче са открили възможност в идеята за този пикап – те смятат, че така могат да привлекат един цял нов клас купувачи – хора, които винаги са искали пикап, но не са може ли да оправдаят купуването на пълно габаритен модел.

Това като цяло са хора, живеещи в градовете. Опитвам се да го паркирам на това много тясно място. Колата е толкова масивна, че не бих се оправил без камерата за задно виждане.

А ето и истината – Colorado всъщност съвсем не е пикап със средни размери. Той всъщност е доста голям.

Ако говорим за височина, дължина и ширина е в общи линии със същите размери като пълно габаритния пикап на Chevrolet от преди десетилетие.

Защо? Първо пикапите в САЩ по-принцип се произвеждат супер големи. През последното десетилетие Chevy Colorado е пораснал с почти 30 сантиметра на дължина и 10 сантиметра на височина.

И освен това сега той може да превозва с 300 килограма повече. Това означава, че пикапът може да тегли по-тежки товари и да се представя по-добре на карш тестове - две неща, за които купувачите на пикапи наистина се вълнуват.

Второ Chevrolet се надяват, че Colorado ще може да върши всичко за абсолютно всички. Той не е предназначен само за превоз на товари.

Затова всички модели се продават с 4 врати и това го прави по-дълъг от пикапа на GM.

Chevrolet са свършили чудесна работа, като рекламират тази машина като малка градска кола.

Те продават близо 7000 от тях всеки месец, което е малко повече от продажбите на Suburban – който е едни гигантски SUV.

Шофьорите обаче не трябва да се залъгват – в днешно време пикапите в САЩ се продават в два размера – големи и по-големи.

Етикетът среден размер е само за колегите от маркетинга.

fallback
Още от Техно
fallback