fallback

Електронен регистър на пътните произшествия, предлагат в Русе

Сред ползите се изтъква възможността за по-добра оценка на рисковете за инцидентите

17.03.2015 | 14:03 Автор: Мариета Иванова

територията на област Русе. Идеята е била обсъдена на постоянно действащата консултативна работна група за намаляване на пътнотранспортния травматизъм в Русенско, предава БТА, позовавайки се на информация от областната управа.

Събирането на данните в електронен формат ще даде възможност за по-добър анализ и оценка на рисковите фактори, видовете произшествия и качеството на последващата грижа за пострадалите.

Заместник-областният управител на Русе Станимир Станчев изтъкна, че изпълнението на идеята е предизвикателство. Наред с това, той подчерта, че би било от полза и за други области в страната.

Сред решенията, които е взела работната група на срещата, е да се организира опреснително обучение на служителите от сектора "Пътна полиция" и от ДАИ за оказване на първа помощ, да се представя ежемесечно в Областната администрация-Русе попълнена анкетна карта, свързана с пътнотранспортния травматизъм, и да се проучи възможността за разработване и кандидатстване с проект за създаването на електронен регистър.

 

fallback
Още от Техно
fallback