Как работи умният часовник на Apple

Bloomberg представя Apple Watch - дългоочаквания продукт на технологичния гигант

10.03.2015 | 13:03 Редактор: Виктория Крумова
Как работи умният часовник на Apple

Стивън Пълвирънт, Bloomberg: Най-после часовникът на Apple е факт  - отново – но този път всъщност работи. За разлика от демо-моделите, които видяхме преди близо шест месеца, сега часовникът функционира изцяло с инсталирания софтуер. Продава се в размер 42 милиметра, какъвто нося в момента, и по-малък размер – 38 милиметра, но трябва да се откажете от част от екрана за сметка на допълнителния комфорт. За разлика от iPhone, умният часовник не използва различни жестове с докосване, но може да различава бързо докосване и по-бавно потупване. Освен това има дигитално винтче, което ви позволявате да разглеждате менюто и да увеличавате различни неща. Нещо повече – следи здравословното ви състояние, подвижността, съня ви – подобно на повечето фитнес-гривни, които се предлагат на пазара днес. Няма GPS или клетъчна връзка, тъй като разчитате на iPhone-a си за тези функции. Все още не се говори и за съхраняване на снимки, например.

Трайността на батерията е около 18 часа. За да се увеличи тя, екранът става тъмен, когато не правите нищо, и се включва отново, когато вдигнете ръката си.

Още по темата

Това би трябвало да съвпадне с трайността на батерията на iPhone-a ви, както и с други устройства на пазара.

Цените ще варират между $349 и $399 за алуминиевия Apple Watch Sport; $549 до $1099 за стоманения и впечатляващите $10 000 за изданието от солидно злато.

Предварителната продажба ще започне на 10 април, когато часовниците ще бъдат на разположение за разглеждане в магазините, а доставките ще стартират на 24 април.