fallback

Първи регионален стартъп конкурс SEE Innovators Challenge ще се проведе в София Тех Парк

28.10.2024 | 10:20 Автор: Тодор Петров

От 27 до 29 октомври 2024 г. в София Тех Парк ще се проведе първата регионална конференция и стартъп състезание South East European Innovators Challenge (SEEIC). Първият научно-технологичен парк в България ще събере 16 стартиращи компании от технологични паркове и иновационни зони от България, Гърция, Румъния, Сърбия и Турция, както и стотици представители на технологичната общност, предприемачи, стартъпи, инвеститори и учени от Югоизточна Европа.

Това е първата инициатива на SEE Science & Technology Parks Alliance, в който участват: София Тех Парк, Технологичен парк - Габрово, JOIST Innovation Park (Гърция), Thessaloniki Innovation And Technology Center (Гърция), Magurele Science Park (Румъния), Technology park Novi Sad (Сърбия), Science Technology Park Nis (Сърбия), Ostim Teknopark (Турция), Antalya OIZ Technopark (Турция), Bursa Technopark (Турция), BUDOTEK Teknopark (Турция), Namık Kemal University Technology Development Zone (Турция), Science and Technology Park Montenegro (Черна гора). Целта на Алианса е да се стимулира развитието на сътрудничеството между научните и иновационни екосистеми в Югоизточна Европа и да подпомогне развитието на иновациите и технологиите в региона.

На 27 октомври в зала The Venue, сграда Инкубатор на София Тех Парк стартъпи от научно-технологичните паркове и иновационни зони от SEE Science & Technology Parks Alliance, участвали в предварителна конкурсна част на SEEIC, ще се включат в обучения и менторски интерактивни сесии с експерти.

Програмата на регионалното събитие за 28 октомври в иновационен форум “Джон Атанасов” предвижда:

9.00 часа - финал на състезанието за най-добър стартъп. Стартиращите компании ще представят своите проекти за продукти и услуги пред жури от международни експерти, инвеститори и представители на медии.

13.00 часа - официалното откриване на събитието, в което ще участват кметът на София Васил Терзиев, зам.-министърът на иновациите и растежа проф. Георги Ангелов и председателят на Надзорния съвет на научно-технологичния парк Петър Статев. По време на форума ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между представителите на SEE Science & Technology Parks Alliance от България, Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Румъния и Черна гора.

14.20 часа - награждаване на стартиращите компании победители в състезанието. Ще бъдат връчени три награди на SEE Science & Technology Parks Alliance за най-добър стартъп от Югоизточна Европа, отличие на Столична община и на София Тех Парк. Медийното жури ще излъчи победител в категория “Социално въздействие”.

Форумът включва и конферентна част, както и експо зона за компании и научни екипи от региона, които ще представят своите разработки и постижения.

На 29 октомври от 9.30 часа в зала The Venue, сграда Инкубатор ще се проведе работна среща на представителите на научно-технологичните паркове и иновационни зони, членове на  SEE Science & Technology Parks Alliance. Ще бъдат обсъдени съвместни инициативи и проекти, насочени към засилване на сътрудничеството между бизнесите и научните общности от държавите в региона.

Цялата програма на South East European Innovators Challenge: https://seeic.io/

South East European Innovators Challenge се провежда с подкрепата на Министерство на иновациите и растежа на България и Столична община.

Регистрация за конферентната част на SEEIC на 28 октомври в София Тех Парк: https://bit.ly/4f0Frxg

fallback
Още от Техно
fallback