Дистанционното шофиране е новата стъпка в автономния транспорт

"Телешофьорите" могат да управляват кола от офиса си

28.10.2024 | 09:05 Редактор:
Водачите разполагат с три различни екрана и система за кормилно управление.
Водачите разполагат с три различни екрана и система за кормилно управление.

Тези, които все още не са свикнали със самоуправляващите се автомобили, може да бъдат разтърсени от тази новина. Vay, немски технологичен стартъп, се подготвя да разшири дейността си, като получи 34 милиона евро от Европейската инвестиционна банка.

Vay, която започна да експериментира в Лас Вегас в началото на 2024 г., се фокусира върху технологията за "дистанционно шофиране". Водачите, които компанията нарича "телешофьори" или "дистанционни шофьори", могат да управляват превозни средства от разстояние, подобно на Euro Truck Simulator. В световния град на хазарта тази система се използва специално за автомобили под наем.

Задачата на тези шофьори е да вземат наетите превозни средства от мястото, където са били оставени, и да ги върнат в гаража. Всичко е доста просто измислено.

С три различни екрана и система за кормилно управление водачите могат да шофират от комфорта на своя офис. Тъй като камерите и сензорите около автомобила предават информацията в реално време, шофьорът може да управлява колата без никакви проблеми.

Четете повече в automedia.investor.bg

Кадър: Youtube