Как да спестим от купуване на течност за чистачки?

За пътуващите по-често може да е сериозен разход

24.10.2024 | 22:22 Редактор:
През есента и зимата се налага по-честа употреба.
През есента и зимата се налага по-честа употреба.

Със смяната на сезона се налага по-честа употреба на течност за чистачки. По това време температурните колебания и валежите се често срещани, в резултат на което шофьорите се сблъскват с изобилие от мръсотия по пътищата.

Самата течност не е чак толкова скъпа, но пък за тези, които пътуват повече, тя може да се превърне в сериозен разход по това време на годината, посочиха от Auto Mail.

Вземете най-евтината

Шофирането с празен резервоар за миене на предното стъкло не е опция дори при сухо време през лятото. А през есента или пролетта, както и в края на зимата, още повече. Можете да спестите пари, като закупите най-евтиния продукт. Най-често той е предназначен за температури до минус 10°C. Но се справя не по-лошо от този, който е направен за -30 ° C.

Разредете течността

Експерименти показват, че ако се добави вода към зимната течност за миене на предното стъкло за температури до -30°C в съотношение 1:1, получената смес не трябва да замръзва до -7°C.

Ако разредите течността в съотношение 2:1 (в случая 1 означава литър вода), тогава течността не трябва да кристализира до -15°C. Това означава, че при лек студ ще спестите пари, като превърнете 5 литра течност, предназначена за -30°C в 10 литра за -7°C.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels