Биткойнът достигна почти 70 хил. долара

Криптовалутата поскъпна с 1%

21.10.2024 | 16:00 Редактор:
Оптимизъм за регулациите в САЩ.
Оптимизъм за регулациите в САЩ.

В понеделник биткойнът достигна почти 70 000 долара, подкрепен от значителни инвестиции в борсово търгувани фондове за най-голямата криптовалута, както и от оптимизма относно бъдещите регулации в САЩ.

Криптовалутата поскъпна с 1%, преди да намали част от ръста си до ниво от 69 005 долара към 7:20 ч. в Лондон. По-малките токени, като например вторият в класацията Етер и Solana, се колебаеха в тесни граници.

Американските спот-биткоин ETF привлякоха почти 2,4 млрд. долара нетни входящи потоци през шестте дни до 18 октомври, сочат данни, събрани от Bloomberg, отчасти заради залозите, че правилата за криптовалутите в САЩ ще станат по-благоприятни след президентските избори на 5 ноември.

Кандидатът на републиканците Доналд Тръмп е заклет привърженик на криптовалутите, дотолкова, че биткойнът се разглежда като т.нар. ефект на Тръмп. Съперникът на демократите - вицепрезидентът Камала Харис - обеща да подкрепи регулаторна рамка за индустрията, докато сегашният президент Джо Байдън наложи строг контрол върху сектора по време на своя мандат.

Четете повече в bloombergtv.bg

Снимка: Pexels