Автомобилните услуги, които шофьорите могат да си спестят

С някои от тях можем да се справим и сами

21.10.2024 | 15:27 Редактор:
Не е задължително веднага да отидем в сервиза.
Не е задължително веднага да отидем в сервиза.

Поддръжката на автомобила е много важна, тя крие някои опасности. Една от тях е да станете прекалено ревностни, но това води до загуба на пари, които е по-добре да бъдат изразходвани за нещо друго.

Независимо дали имате нов или употребяван автомобил, има редица често срещани продукти и услуги за поддръжка, които не си струват цената. Поне на това мнение са експертите от изданието "I’m a Mechanic".

Промиване на трансмисията

Подмяната или ремонтът на трансмисии са скъпи, така че промивките на това устройство могат да звучат като умна инвестиция. Според техниците от "Mechanic’s Diary" - сайт с инструкции за ремонт и поддръжка на автомобили, е точно обратното.

Една от причините е, че процедурата може да премести отломки, натрупани в кутията, и това да доведе до проблеми. Затова трябва да се придържате към препоръките на производителя да смяна на трансмисионната течност.

Почистване на горивната система

Тъй като мръсотията и натрупването са врагове на двигателя, редовното му почистване изглежда добра превантивна стъпка, но не е така. А причината е, че повечето съвременни горива вече съдържат детергенти (химически вещества, използвани за почистване).

Затова е добре да се използва само първокласен бензин и да се спазват фабричните графици за поддръжка.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay