Новак Джокович се класира за полуфинала в Шанхай

Сърбинът постигна това след обрат срещу Якуб Меншик

11.10.2024 | 16:18 Редактор:
Джокович се доближи още повече до завоюването на своята стотна титла в кариерата.
Джокович се доближи още повече до завоюването на своята стотна титла в кариерата.

Четвъртият поставен в схемата на Мастърс 1000 турнира в Шанхай, Новак Джокович, се класира за полуфиналите на надпреварата, която е печелил четири пъти досега.

Сърбинът постигна обрат срещу чешкия тенисист Якуб Меншик, като го победи с 6:7(4), 6:1, 6:4 за 2 часа и 20 минути игра. С тази победа Джокович се доближи още повече до завоюването на своята стотна титла в кариерата.

В първата част Джокович успя да пробие за 5:4 и след това сервираше за спечелването ѝ. Меншик, който в предишния кръг отстрани Григор Димитров, обаче направи рибрейк, благодарение и на непредизвиканите грешки на съперника. В последвалия тайбрек 19-годишният Якуб спечели три поредни точки след 4:4 и взе сета.

Ноле реагира моментално и взе следващата част за 31 минути игра, като направи два пробива в нея. Нивото на игра на чеха пък рязко спадна.

В решаващия сет отново Джокович доминираше и успя да направи брейк, който веднага затвърди за 4:2. При 5:4 37-годишният сърбин сервираше за победата. Той лесно стигна до 4:0 с шестия си ас и приключи двубоя отново с директна точка от начален удар, информира БНР.

На полуфиналите Новак Джокович ще се изправи срещу Тейлър Фриц. Американецът се справи сравнително лесно по-рано днес с Давид Гофен от Белгия с 6:3, 6:4. До момента Ноле е спечелил и деветте си мача срещу Фриц.

В другия полуфинал в събота се срещат Яник Синер от Италия и Томаш Махач от Чехия.

Снимка: БГНЕС