Apple конкурира Samsung като разработва умен пръстен с фокус върху здравето

Интелигентните пръстени имат вградени различни сензори за проследяване на здравни показатели

09.10.2024 | 09:31 Редактор:
Очаква се пръстенът да бъде пуснат на пазара през 2026 г.
Очаква се пръстенът да бъде пуснат на пазара през 2026 г.

Apple разработва умен пръстен, който да се конкурира с този на Samsung, твърди CCS Insight. Ходът ще засили фокуса на американския технологичен гигант върху здравето, пише CNBC. ако се сбъдне, това ще бъде първият нов продукт на гиганта от Купертино след пускането на очилата Apple Vision Pro тази година. Очакванията са умният пръстен на Apple да излезе на пазара през 2026 г.

Главният анализатор в CCS Insight Бен Ууд подчерта, че здравето се е превърнало в основен стълб за Apple - от Apple Watch с всичките му сензори до най-новите слушалки AirPods Pro 2, които могат да се превърнат в слухови апарати.

Подобно на умните часовници, интелигентният пръстен има вградени различни сензори за проследяване на здравни показатели като сърдечен ритъм.

Oura беше един от пионерите в тази сфера, но тази година Samsung пусна своя Galaxy Ring, предлагайки продукта до по-голяма група потребители, явно опитвайки се да навлезе повече в здравния сегмент.

Galaxy Ring струва 399 долара и допълва богатото портфолио от продукти на южнокорейския технологичен гигант, обхващащо от смартфони до умни часовници, докато компанията се опитва да държи потребителите заключени в своята екосистема.

За разлика от друга потребителската електроника, пръстените са сложни от гледна точка на търговията на дребно, защото хората имат пръсти с различна големина.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС