Най-честите грешки при спиране и как да ги избегнем

Основни съвети за шофьори

01.10.2024 | 23:01 Редактор:
Не правете тези грешки.
Не правете тези грешки.

Умението за безопасно спиране е нещо, което всеки шофьор може лесно да усвои. Някои се научават сами как да спират правилно, докато други предпочитат да посещават специализирани курсове. Важно е също така да се избягват често срещаните грешки, които допускат дори опитни шофьори.

Спиране в локви или по път с много вода

При порои или продължителен дъжд пътищата обикновено се покриват с големи локви. Те са сериозна опасност за шофьорите. Ако колата влезе в локва с висока скорост, гумите може да загубят сцепление и тя да стане неуправляема. Освен това, под локвите може да са "скрити" дупки и дори големи ями. Това може да доведе до повреди. Дори колата да поддържа контакт с пътя, съществува риск от повреда на спирачната система.

Периодично спиране

Съвременните автомобили са оборудвани с множество полезни функции, включително ABS. Преди доста години обаче такава система липсваше и шофьорите трябваше да използват периодично спиране, за да задържат колата при спускане или да не излети в канавката. Днес този метод за намаляване на скоростта почти не се използва. Някои шофьори обаче, дори при наличието на ABS, продължават да прибягват до него в трудни ситуации, а това не носи нищо добро.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: Freepik


1
0 rate up comment rate down comment 0
Bonth12
преди 25 минути
Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от 2000 до 800 000 евро при процент от 1% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес: bonthierry373 @gmail.com Сигнализирай за неуместен коментар