fallback

Изкуственият интелект пести време, намира все повече приложение в бизнеси и обучения

Експерти показаха бъдещето на технологиите в Tech of Tomorrow

26.09.2024 | 19:28 Автор: Беатрис Младжова

Изкуственият интелект - основен акцент в тазгодишното технологично събитие на Инвестор.БГ. По време на форума бяха представени решения за града, вниманието бе насочено и към автоиндустрията и киберсигурността. 

На клик разстояние и с минимално усилие – това е само част от удобствата, които и в бъдеще ще ни предложи нашето мобилно устройство. Изкуственият интелект ще позволи съчетаването на множество функции в една. 

"Човек ще може само с отварянето на едно приложение да извърши своя шопинг, плащане, поръчки, резервации, консумиране на новини, на едно място. Това е бъдещето, което предстои. Надяваме се доста скоро, включително и на българските потребители", заяви вицепрезидентът на една от водещите компании на приложение за общуване Атанас Райков.

Технологиите крият безкрайни предимства

Атанас Райков е част от експертите, които взеха участие във форума Tech of Tomorrow или в превод това, което ще ни предложат технологиите в утрешния ден. 

"Време, усилия и ни предпазва от различни "актьори", които използват AI за зловредни цели, което трябва да го имаме предвид. Светът се променя и изкуственият интелект както може да носи голяма полза, така и може да ни представи пред определени предизвикателства и заплахи, когато е в грешните ръце", допълни Райков. 

Пестенето на време е най-голямото предимство, което предлага изкуственият интелект, който намира все по-голямо приложение в бизнеса и в обучението. 

"Виждаме интерес от средни по големина компании, по-малък бизнес, публичния сектор, но и разбира се от големите компании, които осъзнават, че изкуственият интелект дава възможност за пестене на време. Заедно с това е важен и човешкият фактор, защото изкуственият интелект няма да ви даде на 100 процента коректни отговори. И все пак интересът в тази сфера е доста голям. Бих казал, че след две години ще бъде толкова нормално да се работи с него, че приключението едва сега започва", посочи ръководителят дивизия AI за Европа в една от водещите технологични компании Рюдигер Фрикеншмид.

Освен експерти, участие взеха и мениджъри на водещи иновативни компании. 

Вижте повече в репортажа на Антония Яворова.

fallback
Още от Техно
fallback