fallback

Mercedes и Volkswagen молят държавата за помощ

Предлагат Европа да преразгледа ограниченията за емисиите за 2025 г.

25.09.2024 | 08:52 Автор: Вяра Димова

В Берлин се състоя среща, която до голяма степен може да оформи бъдещето на германската автомобилна индустрия. Тя беше свикана от министъра на икономиката Робърт Хабек, като в нея участват политици, автомобилни производители и представители на синдикатите. Целта е да се обсъдят настоящите предизвикателства пред индустрията, включително спада на продажбите и изоставане в развитието на ключови технологии като електрическите превозни средства.

От Volkswagen предложиха схема, при която държавата да отпусне 4000 евро за закупуване на нов електрически автомобил, а самата компания да добави още 2000 евро. Обмисля се и възможността за въвеждане на ограничения за получаване на помощ, в зависимост от нивото на емисиите на CO2 при производството и транспортирането на автомобили, подобно на френския модел.

На свой ред, главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz - Ола Келениус, предложи Европа да преразгледа ограниченията за емисиите за 2025 г., които се считат за неосъществими и могат да застрашат хиляди работни места.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Техно
fallback