Temu категорично отрече да са изтекли лични данни на потребителите му

Компанията обясни как защитава информацията на клиентите си

19.09.2024 | 18:15 Редактор:
Temu успокои потребителите си.
Temu успокои потребителите си.

От Temu излязоха с официална информация, в която опровергават твърденията, че са компрометирани личните данни на техни потребители. По-рано бе разпространена информация, че хакери са успели да достигнат до чувствителна информация като адреси и пароли, която за щастие се оказа неправдоподобна.

"Екипът по сигурността на Temu проведе задълбочено разследване на предполагаемото нарушение на данните и потвърждава, че обвиненията са напълно неоснователни: данните в обращение не произхождат от нашите системи. Нито един ред данни не съответства на нашите записи за транзакции", подчертават от Temu.

"В Temu сигурността и поверителността на нашите потребители са наш основен приоритет. Възприемаме най-добрите практики в индустрията за защита на данните и киберсигурност, така че потребителите да могат да пазаруват с увереност на нашата платформа", пишат още от компанията.

Нашият ангажимент към сигурността се демонстрира чрез следните действия:

  • MASA Сертифициране: Независимо потвърдено от DEKRA в Германия, удостоверяващо, че нашето мобилно приложение отговаря на стандарта за киберсигурност за оценка на сигурността на мобилните приложения (MASA).
  • Партньорство с HackerOne: Работим активно с базираната в Сан Франциско платформа за киберсигурност, за да идентифицираме и адресираме уязвимости чрез нашата програма за награди за грешки.
  • Двуфакторно удостоверяване (2FA): Допълнителен слой на защита за предотвратяване на неоторизиран достъп до акаунти.
  • Членство в Работна група за борба с фишинг (APWG): Участие в глобална коалиция срещу фишинг и измами, споделяне на информация и стратегии с лидери в индустрията.
  • Сигурност на плащанията: Съответствие със стандарта за сигурност на данните в индустрията за разплащателни карти (PCI DSS) и партньорства с големи платежни мрежи, гарантиращи сигурност на транзакциите във всички методи на плащане.

"Потребителите на Temu могат да бъдат напълно уверени, че техните лични данни са защитени", гарантират от компанията.