fallback

Meta забрани редица руски медии на платформите си заради прикрито влияние

Санкцията ще влезе в сила до дни

17.09.2024 | 18:23 Автор: Беатрис Младжова

Компанията Meta, която притежава Facebook и Instagram забрани RT, Rossiya Segodnyq и други руски държавни медии на платформите си. Компанията твърди, че те използват измамни тактики, за да влияят прикрито в онлайн пространството, съобщи Ройтерс.

Забраната бележи остра ескалация на действията от най-голямата компания за социални мрежи в света срещу руските държавни медии, след като години наред предприемаше по-ограничени мерки, например блокирайки реклами на медиите и намалявайки обхвата на публикациите им.

"След внимателно обмисляне разширихме текущите си мерки срещу руските държавни медии. Rossiya Segodnya, RT и други свързани субекти вече са забранени в нашите приложения в световен мащаб заради чуждестранна намеса", се казва в писмено изявление на компанията.

Прилагането на забраната ще влезе в сила през следващите дни, се казва още в съобщение. Освен Facebook приложенията на Meta включват Instagram, WhatsApp и Threads.

Meta предприема хода, след като Съединените щати повдигнаха обвинения за пране на пари по-рано този месец срещу двама служители на RT за, според официални лица, схема за наемане на американска компания за производство на онлайн съдържание, за да повлияе на изборите през 2024 г.

Четете повече в investor.bg.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
44%
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
23%
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
11%
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
19%
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
3%
Общо 1893 гласа

Снимка: Pexels

fallback
Още от Техно
fallback