fallback

OpenAI пуска разсъждаващ изкуствен интелект

"Strawberry" може да изпълнява задачи, подобни на човешките

13.09.2024 | 21:22 Автор: Елеонора Танева

Нов модел на изкуствен интелект, известен под вътрешното име "Strawberry" пуска OpenAI. Той може да изпълнява някои задачи, подобни на човешките.

Новият модел, наречен o1, е разработен така, че да отделя повече време за изчисляване на отговора, преди да отговори на потребителските запитвания, съобщи компанията в блог публикация в четвъртък. С този модел инструментите на OpenAI трябва да могат да решават проблеми от по няколко стъпки, включително сложни задачи свързани с математически изчисления и писане на код.

"Това е ранна версия на модела и тя още не разполага с много от функциите, които правят ChatGPT полезен, като сърфиране в интернет за информация и качване на файлове и изображения. Но за сложните задачи за разсъждение това е значителен напредък и представлява ново ниво на способностите на AI. Предвид това връщаме брояча на 1 и наричаме тази серия OpenAI o1", заявиха от компанията.

Предварителна версия на модела ще бъде достъпна чрез популярния чатбот на OpenAI, ChatGPT, за платените потребители на Plus и Team в четвъртък. По-рано Bloomberg съобщи, че компанията може да пусне новия модел още тази седмица.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: pixabay

fallback
Още от Техно
fallback